Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ημερίδα με θέμα «Τα βιβλία και οι παρέες»


Ημερίδα με θέμα «Τα βιβλία και οι παρέες»
στο Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Ημερίδα με θέμα «Τα βιβλία και οι παρέες» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28/4 στο Αναγνωστήριο του ιστορικού κτιρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης (Πανεπιστημίου 32).
Στην ημερίδα, η οποία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 2 το μεσημέρι, κορυφαίοι συγγραφείς θα μιλήσουν για τη σχέση της αφήγησης με τα Μαθηματικά, ενώ συντονιστές από τις λέσχες ανάγνωσης θα μοιραστούν με το κοινό τις πολύτιμες εμπειρίες τους.
Στο Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης θα φιλοξενηθεί από τις 25 Απριλίου και μέχρι τις 30 Απριλίου υλικό από την επτάχρονη πορεία (Συνέδρια, Διαλέξεις, Εκδόσεις, Καλοκαιρινά Εργαστήρια, Μαθητικά Πανηγύρια) της ομάδας ΘΑΛΗΣ+ΦΙΛΟΙ καθώς και από τις δραστηριότητες των λεσχών ανάγνωσης.
Η ημερίδα διοργανώνεται από την ομάδα ΘΑΛΗΣ+ΦΙΛΟΙ και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας.

Πρόγραμμα
10:00 Στρογγυλό τραπέζι με τους συγγραφείς: Απόστολο Δοξιάδη, Δημήτρη Καπετανάκη, Γιάννη Καρβέλη, Τεύκρο Μιχαηλίδη, Αργύρη Παυλιώτη. Την συζήτηση θα συντονίσει ο εκπαιδευτικός και μεταφραστής Στάμος Τσιτσώνης.

11:00 Στρογγυλό τραπέζι με τους εκπαιδευτικούς και συντονιστές σχολικών λεσχών ανάγνωσης: Ηλία Ανδριανό, Θανάση Βλάχο, Κατερίνα Καλφοπούλου, Άλκηστη Πατρινέλη, Μαρία Φαλίδα. Την συζήτηση θα συντονίσει η εκπαιδευτικός Σταυρούλα Παπανικολάου.

Διάλειμμα

12:30 Ομιλία του Καθηγητή στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών Τάσου Μπούντη, με θέμα: Η επιστήμη της πολυπλοκότητας και ο ρόλος της μαθηματικής μοντελοποίησης.

13:30 Συζήτηση με το κοινό

http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4714442
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: