Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Νέα βιβλία


ΣΙΓΑ Τ'ΑΒΓΑ ...ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ
Συγγραφέας: ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Εικονογράφιση: ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
Εκδόσεις: OTHERWISE
- Χρονολογία Εκδοσης: 2010
- Σελίδες: 32
- ISBN: 978-960-98597-1-4

Τον περασμένο Νοέμβριο, τα παιδιά του 4ου δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου άνοιξαν τις τάξεις του σχολείου τους μέρα Σάββατο και κάθισαν τη συγγραφέα Κωνσταντίνα Τασσοπούλου και τον εικονογράφο Νίκο Βασιλειάδη στα θρανία, για να φτιάξουνε μαζί ένα παραμύθι, για μικρούς και μεγάλους, αφού τέτοιοι είναι οι δημιουργοί του. Το βιβλίο ολοκληρώθηκε και σκαρφαλώνει στα ράφια, φέροντας τα ονόματα, όλων των παιδιών που συμμετείχαν.
Η κυρά-Λούλη, είναι παχουλή, με πλεξούδες στα μαλλιά και ροδάνι στη γλώσσα. Ζει σε ένα ευρύχωρο σπίτι που όλοι έχουν λόγο σε όλα, κυρίως το σοφό φωτιστικό από το ταβάνι και όλοι μιλούν ακατάπαυστα, όπως και εκείνη από τα πιρούνια ως το σουρωτήρι κι από τις κουρτίνες μέχρι τα συρτάρια. Η κυρά-Λούλη, είναι άφταστη νοικοκυρά χειμώνα - καλοκαίρι, όμως τώρα είναι άνοιξη...και κάτι έγινε λάθος!
Ένα αβγό από τα πολλά που έβαφε, ξέμεινε με λευκό πλευρό. Αποτέλεσμα, να το βάλει στην άκρη, όχι στην πιατέλα με τα άλλα, τα κατακόκκινα. Αποτέλεσμα, να μείνει ζωντανό, αφού κανείς δε το τσούγκρισε, δε το ξεφλούδισε, δεν το έφαγε τελικά. Το δίχρωμο αβγό, αφού ξεπέρασε την αρχική του στενοχώρια, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την ζωή που του χαρίστηκε και να κάνει τύχη την ατυχία του, διδάσκοντας αβγά και ανθρώπους ότι, ένα πρόβλημα δεν σου βγαίνει πάντα σε κακό, κι ότι κάτι που οι περισσότεροι θεωρούν ελάττωμα, αν εσυ το αναποδογυρίσεις, μπορείς να το πεις και προτέρημα.
Το ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΒΓΑ κι είναι και κόκκινα, φέρνει πασχαλινές μυρωδιές σε όποιον το αγοράσει, χρωματίζει τη διάθεση μικρών και μεγάλων και καταφέρνει να λύσει απορίες ετών όπως: γιατί τα λαμπριάτικα τσουρέκια στολίζονται πάντα με ένα κόκκινο αβγό;



H Κωνσταντίνα Τασσοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε Μουσική και Δημοσιογραφία. Έχει λάβει μέρος σε ρεσιτάλ μουσικής δωματίου, έχει διδάξει Μουσική σε παιδιά και έχει συνοδεύσει με πιάνο χορωδίες και θεατρικούς θιάσους.

Το 2004 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Καστανιώτη το βιβλίο για παιδιά "Στην Αριθμούπολη". Το 2008 βραβεύτηκε για το διήγημά της "Η προσβολή" στον Α' Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, που διεξήχθη υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO και του Υπουργείου Πολιτισμού. Τον Οκτώβρη του 2008 κυκλοφόρησε το βιβλίο της "Τα κοινόχρηστα" (βλ. σχετική ανάρτηση εδώ: ΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ). Το 2009 το εκπληκτικό της διήγημα "Το χρώμα" βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγηματος από τους "Βιβλιόφιλους Έδεσσας"
Δ.Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: