Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Νέες εκδόσεις


Το νέο βιβλίο της Γεωργίας Χιόνη, της οποίας το προηγούμενο βιβλίο «Το Τηλεσκόπιο του Χρόνου» είχαμε παρουσιάσει παλαιότερα σε σχετική ανάρτηση.

Υπόθεση
Μια ερωτική ιστορία στα χρόνια αμέσως μετά την άλωση, ανάμεσα σε μία πριγκηπέσα του Αιγαίου και έναν πειρατή. Η πριγκίπισσα κόρη του ηγεμόνα της Θάσου ανήκει στην γνωστή οικογένεια των Γατελούζων. Κατά την περίοδο της Άλωσης της Πόλης (1453), το Αιγαίο μετατρέπεται σε μία φλεγόμενη περιοχή στην οποία τα αντιμαχόμενα συμφέροντα των κατά τόπους κυριάρχων Βυζαντινών, Βενετσιάνων, Γενουατών, Ιωαννιτών Ιπποτών καθώς και των Καθολικών Επισκόπων, υποχωρούν ενώπιον της Οθωμανικής κατακτητικής δύναμης που επέρχεται.
Οι Γενοβέζοι άρχοντες της Θάσου, οι Γατελούζοι, αισθάνονται αδύναμοι μπροστά στην νέα δύναμη που διαμορφώνεται. και ακολουθούν τις βεβιασμένες προσπάθειες για συνασπισμό των δυνάμεων κάτω από το Μάγιστρο της Ρόδου. Η δύναμη της αγάπης κυριαρχεί στην καρδιά της κόρης του Γατελούζου και η Πριγκιπέσα της Θάσου μετατρέπεται σε πρωταγωνιστική προσωπικότητα των στιγμών εκείνων που ακόμη δεν έχει φωτίσει η ιστορία.

Κριτική
Ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα που αποδίδει την εποχή τον τόπο και το χρόνο. Περισσότερο όμως τους χαρακτήρες , τόσο ζωντανά, τόσο αληθινά, όσο μόνο στα παραμύθια μέχρι τώρα έχει γίνει. Μια αγάπη που προσπαθεί να ανθίσει μέσα στο χάος, δύο αντίθετοι κόσμοι που στα δύσκολα χρόνια μετά την άλωση δε διστάζουν να παλέψουν για τα αισθήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: