Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Εκδήλωση-Βιβλιοπαρουσίαση 29-1-10

Από την κοπή της βασιλόπιτας των "Βιβλιόφιλων. Διακρίνονται ο Νομάρχης Πέλλας κ. Καραμάνης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Σόντρας, ο Πρόδρος Δημ. Ευαγγελίδης και τα μέλη του ΔΣ, καθώς και οι ομιλητές της εκδήλωσης, ο συγγραφέας Σάββας Γρηγοριάδης και ο δημιουργός του Λευκώματος ΕΔΕΣΣΑ, Σπύρος Παλούκης.

Με εντυπωσιακή προσέλευση μελών και φίλων των «Βιβλιόφιλων Έδεσσας» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29-1-2010, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, η παρουσίαση του λευκώματος ΕΔΕΣΣΑ του συμπολίτη μας Σπύρου Παλούκη.

Στην εκδήλωση που τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Πέλλας κ. Μ. Καραμάνης και ο Δήμαρχος κ. Ι. Σόντρας, μίλησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Ευαγγελίδης, ο συγγραφέας Σάββας Γρηγοριάδης, Ιατρός και ο δημιουργός του λευκώματος, συγγραφέας και φωτογράφος Σπύρος Παλούκης.


Μετά από μια σύντομη εισαγωγή του Προέδρου του Συλλόγου, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία για την ιστορία της πόλης μας που έχουν αυτού του είδους οι καλλιτεχνικές δημιουργίες, τον λόγο πήρε ο Σάββας Γρηγοριάδης, ο οποίος έκανε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση για το λεύκωμα, από διαφορετικές πλευρές, την καλλιτεχνική, την κοινωνική, την εκδοτική κ.λπ.

Τέλος, μίλησε και ο ίδιος ο καλλιτέχνης, αναφερόμενος στα 3 χρόνια δουλειάς και προετοιμασίας που χρειάστηκε για να δημιουργήσει το λεύκωμα, τα σχέδιά του για το μέλλον κ.λπ. Ακολούθησε η προβολή δύο ολιγόλεπτων βίντεο από όψεις της πόλης και φωτογραφίες του λευκώματος.



Η εκδήλωση έκλεισε με την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου και οι τρεις τυχερές κέρδισαν βιβλία που προσέφεραν ο Σύλλογος, ο Σπύρος Παλούκης και το βιβλιοπωλείο του Τάκη Τουφεξή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι έγινε και κλήρωση στην οποία η τυχερή, η κα Ηρώ Γεωργίου, θα έχει το προνόμιο να συμπεριληφθεί στο επόμενο επετειακό λεύκωμα με πορτραίτα Εδεσσαίων, μια δημιουργία για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Έδεσσας, που ετοιμάζει ο Σπύρος Παλούκης για το 2012.


Δεν υπάρχουν σχόλια: