Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1η ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ

Έδεσσα, 10 Μαΐου 2012

Ο σύλλογος «ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΟΙ ΕΔΕΣΣΑΣ» σε συνεργασία με την Δνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και υπό την αιγίδα του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου προκηρύσσει διαγωνισμό μεταξύ των μαθητών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Έδεσσας με θέμα: «Μνήμες-Αφηγήσεις για την Έδεσσα και την περιοχή της στις αρχές του 20ου αιώνα»

Οι εργασίες των μαθητών θα αναφέρονται είτε σε προφορικό πρωτογενές υλικό (αφηγήσεις γηραιοτέρων συγγενών ή συντοπιτών για ήθη και έθιμα εκείνης της εποχής, την καθημερινότητα, τις επαγγελματικές ενασχολήσεις, την οικογενειακή ζωή κλπ) που θα καταγραφεί σε ηλεκτρονική μορφή σε Microsoft Word (γραμματοσειρά Arial ή Times New Roman και μέγεθος 12΄΄) είτε σε γραπτό υλικό (π.χ. παλιά γράμματα από το εσωτερικό ή εξωτερικό, σχολικό υλικό π.χ. μαθητικό τετράδιο κλπ) με σύντομες πληροφορίες της ανεύρεσής του.

Το υλικό θα συγκεντρωθεί από τους φιλολόγους κάθε τάξεως και θα παραδοθεί στην επιτροπή αξιολόγησης των εργασιών.

Η επιτροπή αξιολόγησης των εργασιών του εν λόγω διαγωνισμού, η οποία θα δημοσιοποιηθεί σε νεώτερη ανακοίνωση, εκτός από τα 3 Βραβεία και 3 Επαίνους, θα μπορεί να προτείνει και αξιόλογες εργασίες των υπολοίπων διαγωνιζόμενων ώστε να τιμηθούν με ειδική διάκριση. Το υλικό θα αποτελέσει περιεχόμενο μιας ειδικής έκδοσης.

Ως καταληκτική ημερομηνία αποστολής των κειμένων ορίζεται η 10η Οκτωβρίου 2012.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                    Έδεσσα 22/05/2012
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ                                                      Αριθμ. Πρωτ.: 4422
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡ. Δ/ΝΣΗ Π. και Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ                               Προς:  • Σχολεία Δήμου Έδεσσας
ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                            • Γρ. Σχ. Συμβούλων
Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ
Τμήμα Α’ : Εκπαιδευτικών Θεμάτων          Κοιν:    • Δήμο Έδεσσας
Ταχ. Δ/νση : Εγνατίας 91                            e-mail: mayor@edessa.gr
Ταχ. Κωδ. : 58 200 Έδεσσα               ·  Σύλλογο ¨Βιβλιόφιλοι Έδεσσας¨
Πληροφ. : Αντωνία Πολυξενίδου
Τηλέφωνο : 23810 21805
FAX : 23810 26414
Ιστοσελίδα : http://dide.pel.sch.gr/


Θέμα: «Μαθητικός Διαγωνισμός»

1. Παρακαλούμε, η επισυναπτόμενη προκήρυξη του Μαθητικού Διαγωνισμού, να ανακοινωθεί στους μαθητές των Σχολείων σας κατά την πρωινή συγκέντρωση και συγχρόνως να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου.


2. Ο παραπάνω διαγωνισμός εντάσσεται στις γενικότερες δράσεις της Δ.Δ.Ε. Πέλλας στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Σκόπιμο είναι να εμψυχωθούν οι μαθητές από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, ώστε να δηλώσουν συμμετοχές.

3. Μετά την συγκέντρωση των συμμετοχών σε κάθε σχολείο, αυτές να αποσταλούν στη Δ.Δ.Ε Πέλλας, υπόψη της «Επιτροπής Δ.Δ.Ε Πέλλας για την προετοιμασία του εορτασμού των 100 χρόνων Απελευθέρωσης 1912-2012».

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΓΚΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια: