Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Αθανασίου Πέλλας


Ένα τιμητικό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της σπουδαίας λογοτέχνιδας Γαλάτειας Σουρελή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, πραγματοποίησε το ακριτικό Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου ΠέλλαςΟι μαθητές, έχοντας ήδη διαβάσει από καιρό τα διηγήματα της αείμνηστης συγγραφέως, παρουσίασαν ορισμένα από αυτά είτε με την μορφή θεατρικής παράστασης, είτε μέσα από διάφορες κατασκευές - χειροτεχνίες με την καθοδήγηση των δασκάλων τους.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας» που είχαν προσκληθεί από την Διευθύντρια του σχολείου κα Θεοδώρου και από τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

Επί πλέον, η Γραμματέας του συλλόγου Δέσποινα Τσεχελίδου μίλησε στα παιδιά για το έργο, αλλά και τα σημαντικότερα διηγήματα της Γαλάτειας Γρηγοριαδου-Σουρελη, ενώ ο Αντιπρόεδρος των Βιβλιόφιλων Δημήτρης  Ευαγγελίδης  και ο ταμίας Ηλίας Κωνσταντινίδης, χάρισαν στην βιβλιοθήκη του σχολείου βιβλία από τους παλαιότερους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς του συλλόγου. Το επίσης μέλος του ΔΣ του συλλόγου «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας» κα Γεωργία Βλάχα, παρέστη στην εκδήλωση, αυτή την φορά με την ιδιότητα της δασκάλας, αφού εδώ και χρόνια υπηρετεί στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Με την ελπίδα πως το παράδειγμα του μικρού πλην πανέμορφου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αθανασίου να το μιμηθούν και τα υπόλοιπα Σχολεία, αποχαιρετήσαμε μαθητές  και δασκάλους ευχαριστώντας τους για την άψογη φιλοξενία τους.

Εκείνο πάντως που μας εντυπωσίασε ήταν το γεγονός, ότι τέτοιες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται συχνά-πυκνά με την συνεργασία των εκπαιδευτικών του Σχολείου, τους μικρούς μαθητές, αλλά και τον Σύλλογο Γονέων. Εύγε!





 

Δεν υπάρχουν σχόλια: