Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Εκδήλωση 14-4-2024


Μια από τις ωραιότερες εκδηλώσεις του συλλόγου " Βιβλιόφιλοι Έδεσσας", έλαβε χώρα την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στην αίθουσα του  παλαιού  Παρθεναγωγείου .
Οι συνιδρυτές του φημισμένου οδηγού εστίασης Thesd_del_food, καλεσμένοι του συλλόγου, παρουσίασαν ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στην Ποντιακή Κουζίνα με τίτλο: Ποντιακή Κουζίνα, η κουζίνα που ξεριζώθηκε μα παρέμεινε ζωντανή.
Η εκπληκτική χειμαρρώδης αφήγηση της κυρίας Ευγενίας Ευθυμιάδου με καταγωγή από την Έδεσσα, καθήλωσε την κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Παρθεναγωγείου προκαλώντας την μνήμη να ανασύρει αναμνήσεις, αλλά και συγκινήσεις από τα προσωπικά βιώματα των παρευρισκομένων..
Η διατροφική αξία της Ποντιακής κουζίνας αναλύθηκε διεξοδικά από την Διατροφολογο-Εκπαιδευτικο Συμελά Μαχαιριδου, η οποία επί της ουσίας διαβεβαίωσε το κοινό πως τα ποντιακά εδέσματα και ο τρόπος που μαγειρεύονται αποτελούν το μυστικό της μακροζωίας.
Οι chef του πολυβραβευμένου ομώνυμου τμήματος του ΔΙΕΚ Έδεσσας, υπό την άριστη καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Παναγιώτη Φωτιαδη, μαγείρεψαν το γνωστό Ποντιακό έδεσμα "Περέκ".
Μαζί με τον κ. Φωτιάδη και οι εκκολαπτόμενοι chef : Παπαδόπουλος Δημ, Κράλλης Σταύρος, Κουρκουλουκης Νίκος, Οσλοβιτης Τάσος και Γιουρουκης Δημ.



Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή των βραβείων καλύτερης Ποντιακής συνταγής, με το πρώτο εξ αυτών να λαμβάνει η κα Σοφία Ευθυμιάδου και το δεύτερο η κα Μακρίνα Κιλιάρογλου.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η γραμματέας του συλλόγου Δέσποινα Τσεχελιδου .



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: