Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Βιβλιοπαρουσίαση



Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Έδεσσας, η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου: «Οι Ηρωίδες μου-Ταξίδι στο παρελθόν» του Βολιώτη συγγραφέα Γιώργου Σύρου
Μετά τον καθιερωμένο χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου Τρύφ. Ούρδα, o Αντιπρόεδρος του Συλλόγου και συντονιστής της εκδήλωσης Δημ. Ευαγγελίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη της ύπαρξης παιδικών βιβλίων από συγγραφείς που δεν μιμούνται ή αντιγράφουν ξένα παιδικά βιβλία, αλλά έχουν τις γνώσεις και την Παιδεία να μεταφέρουν στα παιδιά αφηγήματα από την μυθολογία, την ιστορία, τις παραδόσεις του λαού μας, με προσεγμένη γλώσσα και καλαίσθητη εικονογράφηση που θα κερδίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών. Τόνισε επίσης και την πρωτοτυπία του βιβλίου, το οποίο ασχολείται με άγνωστες, αλλά σπουδαίες Ηρωίδες, τις οποίες αγνοούμε διότι στο σχολείο μαθαίνουμε μόνο για τους Ήρωες. 
Ακολούθησε η εμπεριστατωμένη παρουσίαση-ανάλυση του βιβλίου από την Χρυσή Μιλτιάδου, Πτυχιούχο του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα υπήρξε η τοποθέτηση της Γραμματέα του Συλλόγου, Δέσποινα Τσεχελίδου, η οποία προσέγγισε το βιβλίο από την σκοπιά μιας μητέρας μικρών παιδιών και αναφέρθηκε στις αρετές του βιβλίου.
Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάλυση σε βάθος του συγγραφέα, ο οποίος αφηγήθηκε πώς ξεκίνησε την συγγραφή και τις προσπάθειες που κατέβαλε ώστε το βιβλίο να είναι πληρες και προσεγμένο από κάθε άποψη  για να μπορέσει να αγαπηθεί και να συναρπάσει τα παιδιά. Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι το βιβλίο που παρουσιάστηκε είναι το πρώτο μιας σειράς και ήδη ετοιμάζεται το επόμενο.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: