Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Παιδικό βιβλίο


«Οι Ηρωίδες μου», το νέο παιδικό βιβλίο του Γιώργου Σύρου – Ωδή στο αρχετυπικό Θήλυ  12 Μαΐου, 2023

Με το βιβλίο «ΗΡΩΙΔΕΣ ΜΟΥ» (εκδ. Διάνοια) κάνει το ντεμπούτο στην παιδική λογοτεχνία ο Μάγνητας συγγραφέας και αρθρογράφος του TheNewspaper.gr Γιώργος Σύρος, ένα ιστορικό βιβλίο στο οποίο «ζωντανεύουν» γνωστές γυναίκες του παρελθόντος.

«ΟΙ ΗΡΩΙΔΕΣ ΜΟΥ: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ», είναι ένα παιδικό βιβλίο, μέσα στο οποίο,  επιχειρείται το πάντρεμα της λογοτεχνίας με την ιστορία. Ωστόσο δεν είναι μυθιστόρημα, δεν έχουμε να κάνουμε δηλαδή με μυθοπλασία κατά τα αυστηρά εννοιολογικά πλαίσια, αλλά με ιστορικά γεγονότα τα οποία περιβάλλονται απλώς από το αναγκαίο για τα παιδιά λογοτεχνικό πλαίσιο. Έντεκα θρυλικές Γυναίκες του Παρελθόντος ζωντανεύουν και αφηγούνται τις ιστορίες τους», σημειώνει ο συγγραφέας, προσθέτοντας: «Την εικονογράφηση την ανέθεσα σε μια σπεσιαλίστα του χώρου της, στην Χρύσα Σακελαροπούλου (Chrysa Sakel), καθώς η σκηνοθεσία,  πρέπει να αποδίδει σωστά το πνεύμα, το παρασκήνιο, τους διαλόγους

Το βιβλίο, λοιπόν, εισδύει προσεκτικώς στην έννοια του Θήλεος, επιχειρεί να αποκαταστήσει τον ρόλο του από την μανία της μετανεωτερικότητας και καλλιεργεί στο παιδί: α) την φαντασία- δημιουργική σκέψη, β) την πολιτισμική ταυτότητα, γ) την ιστορική αντίληψη, την αντίληψη χώρου – χρόνου, εφόδιο καθοριστικό για το παιδί, δ) την αλληλεγγύη, την ισότητα και τον σεβασμό στην διαφορετικότητα, ε) την αντιληπτική ικανότητα, επιτυγχάνοντας ταυτοχρόνως την αρμονική σύζευξη μαθήσεως – παιχνιδιού. 

Εκδόσεις «Διάνοια»  Τηλέφωνο για παραγγελίες: 210 2014089


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: