Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Μια εξαιρετική εκδήλωση

Μια από τις πλέον επιτυχημένες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 6 Μαΐου 2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας, όπου έλαβε χώρα η απονομή των Διπλωμάτων σε όσες/όσους βραβεύθηκαν στον Α΄ Μαθητικό Διαγωνισμό Μονολόγων των Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλης με την συνεργασία και στήριξη της Δνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η κριτική επιτροπή του συλλόγου δυσκολεύτηκε να επιλέξει τους δύο καλύτερους μονολόγους, οι οποίοι μάλιστα -σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού- ανέβηκαν επί σκηνής, παίρνοντας σάρκα και οστά από ερασιτέχνες ηθοποιούς, μέλη του Εδεσσαϊκού θεάτρου.

            Την εκδήλωση άνοιξε η ψυχολόγος του Κέντρου Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ», κα Σοφία Συρομάχου μιλώντας και αναλύοντας το πάντα επίκαιρο θέμα «Χωρισμός – Αποχωρισμός από την παιδική στην εφηβική ηλικία». Ο χωρισμός – αποχωρισμός άλλωστε ήταν και το θέμα του διαγωνισμού.

            Ακολούθησε η απονομή των Διπλωμάτων στις Βραβευθείσες και στον Βραβευθέντα, που ήσαν: Η Πρόσιου Ραφαηλία από το ΓΕΛ Αριδαίας και η Στεφανία Ζουρλίδου από το 2ο ΓΕΛ Έδεσσας, οι οποίες έλαβαν τα δύο πρώτα βραβεία, ενώ έπαινο έλαβαν και οι εξής: Αρζόγλου Μαρία ΓΕΛ Αριδαίας, Αργυρίου Εριφύλη ΓΕΛ Αριδαίας, Παντελίδου Μαγδαληνή ΓΕΛ Αριδαίας και Τσανακτσίδης Μάριος ΓΕΛ Σκύδρας.



      Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Δημ. Γερεμτζές, η υπεύθυνη διενέργειας διαγωνισμών κα Βασ. Βυρώζη καθώς και ο καθηγητής του ΓΕΛ Αριδαίας που συνόδεψε τους μαθητές και αποτέλεσε τον εμψυχωτή του εγχειρήματός τους, κ. Δημ. Κατσάνος.

       Την εκδήλωση παρουσίασε η κα Ροζαλία Γαβριηλίδου, εκ μέρους του ΔΣ  του συλλόγου βιβλιόφιλων, ενώ στη σκηνή ανέβηκαν βραβευμένοι μονόλογοι με θέμα «χωρισμός – αποχωρισμός» της κας Δέσπ. Τσεχελίδου, μέλους του ΔΣ του συλλόγου.


      Οι "Βιβλιόφιλοι Έδεσσας", συγχαίρουν θερμά τους ερασιτέχνες ηθοποιούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση , τόσο για την ερμηνεία τους όσο και για την συγκίνηση αλλά και το γέλιο που πρόσφεραν στην κατάμεστη από θεατές αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Έδεσσας: Βάσω Καστώρη, Κατερίνα Κούκου, Λίζα Ξενίδου, Ελένη Τσακίρη και Γιώργο Ζγούρο.

            Ο σύλλογος ευχαριστεί επίσης  την ΔΗΚΕΔΕ για την παραχώρηση της αίθουσας, τον κ. Λεων. Τούσια για την μαγνητοσκόπηση καθώς και όλους που παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση του Συλλόγου, ανανεώνοντας σύντομα το ραντεβού για την επόμενη δράση του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: