Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

Μια ενδιαφέρουσα και επίκαιρη βιβλιοπαρουσίασηΜια ενδιαφέρουσα και επίκαιρη 
βιβλιοπαρουσίαση

Με απόλυτη επιτυχία, παρά τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Έδεσσας, η παρουσίαση του βιβλίου των Νικ. Βασιλειάδη και Δημ. Ευαγγελίδη "Από τον Σλαβομακεδονισμό στον σκοπιανό Μακεδονισμό - Η γενεαλογία μιας εθνολογικής λαθροχειρίας".
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημ. Γιάννου, ο Πρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου κ. Φίλιπ. Γκιούρος, ο πρ. Υπουργός κ. Γιώργ. Πασχαλίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάν. Ανδρίτσος, Δημοτ. Σύμβουλοι, Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την εκδήλωση με μεγάλο ενδιαφέρον, λόγω της επικαιρότητας και του ενδιαφέροντος που παρουσίαζε το θέμα που διαπραγματεύεται το βιβλίο.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα και την τοποθέτηση του Προέδρου του Συλλόγου "Βιβλιόφιλοι Έδεσσας" Τρύφ. Ούρδα, τον οποίο διαδέχτηκε στο βήμα η Γραμματέας του Συλλόγου κα Έλενα Μίντση, η οποία διάβασε το μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κας Αθηνάς Αηδονά και αναφέρθηκε στα βιογραφικά των συγγραφέων.
Στην συνέχεια ο δημοσιογράφος και συντονιστής της εκδήλωσης Χρ. Δημητριάδης έδωσε τον λόγο στον Καθηγητή Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Νικ. Βασιλειάδη, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα που αναφέρονται στο βιβλίο και σε γενικότερα ζητήματα που σχετίζονται με το Σκοπιανό.
Τέλος, τον λόγο έλαβε ο Δημ. Ευαγγελίδης, ο οποίος τόνισε την σπουδαιότητα και την ανάγκη ύπαρξης του συγκεκριμένου έργου που έρχεται να καλύψει το βιβλιογραφικό κενό σε ζητήματα που όφειλε το "ελλαδικό" κράτος να είχε ενημερώσει τους πολίτες του.


Ακολούθησαν οι πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις του Δημάρχου κ. Δημ. Γιάννου και του πρ. Υπουργού κ. Γ. Πασχαλίδη και οι ερωτήσεις του κοινού.
Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μη αναφερθεί η παρουσία του παλαίμαχου εκδότη της Θεσσαλονίκης κ. Μπάμπη Μπαρμπουνάκη στην εκδήλωση, στον οποίο οφείλουμε να συγχαρούμε για την αισθητικά και τεχνικά άψογη εμφάνιση του βιβλίου από τις "Εκδόσεις Μπαρμπουνάκη".
Δεν υπάρχουν σχόλια: