Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Μια αξέχαστη βραδιά με τον Θωμά Κοροβίνη


Μια αξέχαστη βραδιά 
με τον Θωμά Κοροβίνη

Μια πραγματικά αξέχαστη βραδιά έζησαν όσοι τυχεροί παραβρέθηκαν στον χώρο του παλιού Παρθεναγωγείου Έδεσσας την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014 στην παρουσίαση του βιβλίου το " '55" του Θωμά Κοροβίνη. Ο χειμαρρώδης και πολυτάλαντος συγγραφέας μάγεψε το κοινό που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα με τον μεστό λόγο του, τις γνώσεις του, την φωνή του και καταχειροκροτήθηκε όταν τραγούδησε μερικές δικές του συνθέσεις. Τον συνόδευσαν μουσικά με τα ακκορντεόν τους οι εξαιρετικοί καλλιτέχνες Λαρίσα Καπαγιαννίδου και Χρήστος Παλάνης.
Πολύ ενδιαφέρουσες οι εισηγήσεις των μελών του ΔΣ των "Βιβλιόφιλων Έδεσσας" Δημήτρη Προβάδου για την υπόθεση του μυθιστορήματος και Δημήτρη Ευαγγελίδη για τα τραγικά γεγονότα της καταστροφής του ελληνισμού της Πόλης, που έμειναν στην Ιστορία ως "τα Σεπτεμβριανά του 1955", ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου Δέσποινα Σεμερτσίδου αναφέρθηκε στο πλούσιο βιογραφικό του συγγραφέα (Φωτογραφία).
Στην συζήτηση που ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα υπήρξε η τοποθέτηση του Νίκου Καραμανάβη.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του (όπως πάντα) ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου.

Ο Χρήστος Παλάνης (αριστερά), η Λαρίσα Καπαγιαννίδου (δεξιά) 
συνοδεύουν στο τραγούδι τον Θωμά Κοροβίνη (κέντρο) 

Ήταν πραγματικά μια απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση και μια βραδιά που άγγιξε κάποιες στιγμές τα όρια της μυσταγωγίας. Θα την θυμόμαστε για πολύ καιρό...

Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: