Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Βιβλιοπαρουσίαση


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας» σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Θωμά Κοροβίνη «΄55», την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19:30 στο Παρθεναγωγείο Έδεσσας στο Βαρόσι.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Δημήτριος Προβάδος δημοσιογράφος,  ο Δημήτρης Ευαγγελίδης συγγραφέας, καθώς και ο Θωμάς Κοροβίνης.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά με το ακορντεόν της η Λαρίσα Καπαγιαννίδου Καθηγήτρια του Κέντρου Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Έδεσσας.

"...Η Μαρίκα η Ταταυλιανή, μια Πολίτισσα κυρά, λογία μα και μποέμισσα, μέσα από την μακρά αφήγηση του βίου της, αναφέρεται παράλληλα, άλλοτε περιληπτικά κι άλλοτε διεξοδικά, σε περιστατικά και σε πρόσωπα, με έμφαση στην κοινωνική ζωή των Ρωμιών και των Τούρκων και στις μεταξύ τους σχέσεις, αλλά και συμπολιτών της που ανήκουν σε άλλες μειονοτικές ομάδες, οι οποίες συνδιαμορφώνουν την ανθρωπογεωγραφική ταυτότητα της Πόλης του περασμένου αιώνα. Ο λόγος της διακόπτεται συχνά από σπαρακτικά ιντερμέδια της διαταραγμένης μνήμης της που είναι στοιχειωμένη απ' τα ανεπούλωτα τραύματα της συνταρακτικής για την πολίτικη ομογένεια -μα και για όλη την Ρωμιοσύνη- εποχής του προσχεδιασμένου τουρκικού πογκρόμ του Σεπτεμβρίου του 1955 εναντίον κάθε ρωμαίικου στοιχείου, το οποίο -με την συνεπικουρία και άλλων μέτρων που είχαν προηγηθεί ή ακολούθησαν τα Γεγονότα- οδήγησε στην συρρίκνωση της ελληνορθόδοξης κοινότητας της Κωνσταντινούπολης...".


Δεν υπάρχουν σχόλια: