Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΕΔΕΣΣΑ/EDESSA


Από την ιστοσελίδα http://parousiasispyroupalouki.blogspot.com/ την οποία αξίζει να επισκεφθείτε, αντιγράφω ένα μικρό απόσπασμα από το εξαιρετικό φωτογραφικό λεύκωμα για την Έδεσσα:

"Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις νεοσύστατες εκδόσεις Fata Morgana Publications και τον καλλιτέχνη Σπύρο Παλούκη ένα φωτογραφικό λεύκωμα για την πόλη της Έδεσσας υπό τον διακριτικό τίτλο ΕΔΕΣΣΑ/EDESSA. Το έργο αυτό, έρχεται να συμπληρώσει το κενό που υπάρχει στην αγορά, μιας και η τελευταία αντίστοιχη φωτογραφική δουλειά που έγινε για την πόλη της Έδεσσας χρονολογείται στο 1992. Το λεύκωμα ΕΔΕΣΣΑ / EDESSA αποτελεί ένα φωτογραφικό ίχνος για την Έδεσσα του 2009. Είναι μια εικαστική προσέγγιση της πόλης μέσω της τέχνης της φωτογραφίας. Επίσης, η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί μια επένδυση στον τουρισμό όντας μεταφρασμένη και στην Αγγλική γλώσσα και υλοποιημένη με τα πιο σύγχρονα τεχνικά, χρωματικά και φωτογραφικά μέσα...".


Υπενθυμίζουμε ότι ο σύλλογος "Βιβλιόφιλοι Έδεσσας" και ο εκδοτικός οίκος Fata Morgana Publications πραγματοποιούν εκδήλωση την Παρασκευή 29 Ιανουάριου 2010 στις 18:30 στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Έδεσσας (στην περιοχή Βαρόσι). για την παρουσίαση του Λευκώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: