Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Η ΕΔΕΣΣΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Παραλάβαμε (επί τέλους) το βιβλίο "Η ΕΔΕΣΣΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" που εκδόθηκε από τον Δήμο Έδεσσας σε συνεργασία με τις εκδόσεις "Μπαρμπουνάκης" και την χορηγία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνου Τασούλα.

Όπως αναφέρεται στο Ενημερωτικό Σημείωμα του Δημάρχου Έδεσσας κ. Ιωάννη Μουράτογλου:
Αγαπητοί συμπολίτες,
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας στέλνουμε τον Α΄ τόμο του βιβλίου
«Η ΕΔΕΣΣΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – Αρχαιολογία, Ιστορία» που εκδόθηκε από τον Δήμο μας σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Μπαρμπουνάκης» και την ευγενική χορηγία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνου Τασούλα.
Ο τόμος αυτός, που συνέγραψε ο Εδεσσαίος συγγραφέας κ. Δημήτρης Ευαγγελίδης, μετά από πολυετή έρευνα και επιστημονική τεκμηρίωση των πληροφοριών διαπραγματεύεται την Προϊστορία και Ιστορία της πόλης μας από την Νεώτερη Νεολιθική περίοδο μέχρι το έτος 1950. Αποδεικνύεται έτσι ότι η Έδεσσα έχει μια συνεχή κατοίκηση 6.000 ετών, ένα σπανιότατο γεγονός στην παγκόσμια Ιστορία. Με την παρούσα έκδοση καλύπτεται και το κενό που υπήρχε στην ιστοριογραφία της πόλης μας, με την ύπαρξη πλέον ενός συγκεντρωτικού ιστορικού έργου, που αναδεικνύει την σημασία της Έδεσσας και την σπουδαιότητά της στην μακραίωνη ελληνική Ιστορία.
Εύχομαι η μελέτη αυτού του καλαίσθητου και προσεγμένου από κάθε άποψη βιβλίου να σας ευχαριστήσει και να σας κάνει ακόμη πιο υπερήφανους για την πόλη μας, γιατί το αξίζει.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας
Ιωάννης Μουράτογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: