Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Βιβλιοπαρουσίαση

Αναστασία Μαχαιρίδου, Δημήτρης Ευαγγελίδης, Κοσμάς Τσίναλης


Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση παρουσίασης του μυθιστορήματος του Αντώνη Παυλίδη «Χαλαμονή», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 στις 11.00 πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας στην παλιά πόλη (Βαρόσι), από τον Σύλλογο "Βιβλιόφιλοι Έδεσσας".

Για το βιβλίο μίλησαν οι εκπαιδευτικοί και πιστοποιημένοι εκπαιδευτές της ποντιακής διαλέκτου: Τσίναλης Κοσμάς, δάσκαλος, η Μαχαιρίδου Αναστασία, Φιλόλογος και ο συγγραφέας Αντώνης Παυλίδης. Την εκδήλωση συντόνισε ο Δημήτρης Ευαγγελίδης.

Την εκδήλωση ξεκίνησε με το καθιερωμένο καλωσόρισμα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τρύφων Ούρδας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου.



Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε ένα δρώμενο εμπνευσμένο από ένα περιστατικό που περιγράφεται στο βιβλίο και απέδωσαν οι:
Νανόπουλος Παναγιώτης
Χατζής Χρήστος και
Λαζαρίδης Δημήτρης.




Ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο έγινε από την Ροζαλία Γαβριηλίδου, η οποία επιμελήθηκε και οργάνωσε και το καλλιτεχνικό μέρος, ενώ τραγούδησε και έπαιξε λύρα η ταλαντούχος Ελένη Γότση.


Τα θερμά χειροκροτήματα του κοινού που ακούγονταν στην διάρκεια του καλλιτεχνικού μέρους ήταν μια ειλικρινής επιβράβευση των παραπάνω.  


  

Δεν υπάρχουν σχόλια: