Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης Πέλλας


Βράβευση μαθητριών/μαθητών του 1ου
Μαθητικού Διαγωνισμού Ποίησης Πέλλας

Πραγματοποιήθηκε χθες στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του παλιού Παρθεναγωγείου η εκδήλωση απονομής διακρίσεων (3 Βραβεία, 3  Έπαινοι, 5 Τιμητικές διακρίσεις) στους νικητές του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ποίησης Πέλλας.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, ο Δήμαρχος Έδεσσας, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, Δημοτ. Σύμβουλοι, ο Δντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και πλήθος κόσμου.


Μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων, ο λόγος δόθηκε στον Πρόεδρο του Συλλόγου "Βιβλιόφιλοι Έδεσσας" Δημ. Ευαγγελίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Συλλόγου να ζητήσει την συνεργασία της Δνσης Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης για την οργάνωση Μαθητικού Διαγωνισμού Ποίησης, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης. Η πρόταση έγινε αποδεκτή και αποκορύφωμα αυτής της συνεργασίας υπήρξε αυτή η εκδήλωση. Ο Πρόεδρος πρότεινε μάλιστα να καθιερωθεί ως θεσμός αυτή η συνεργασία και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση του κ. Κ. Κούγκα, Δντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, ο οποίος έκανε άμεσα αποδεκτή την πρόταση.


Στην συνέχεια μίλησε το μέλος του Συλλόγου, φιλόλογος Ευάγγελος Τρυψιάνης, ο οποίος, όπως δήλωσε, θα επιχειρούσε να απαντήσει συνοπτικά στο ερώτημα "τί είναι τελικά η ποίηση''.

Ακολούθησε η εντυπωσιακή απαγγελία δεκάδων στίχων από την "Οδύσσεια" του Καζαντζάκη από τον Γρ. Γκοτσίου, από στήθους, γεγονός που απέσπασε τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα του κοινού.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία απονομής των διπλωμάτων και αναμνηστικών δώρων με την μορφή βιβλίων, η οποία συνοδεύτηκε από την απαγγελία του ποιήματος τους από την διακριθείσα και τον διακριθέντα.


Η εκδήλωση έκλεισε με μελοποιημένη ποίηση από τους "Μελωδούς της Έδεσσας", υπό την διεύθυνση του Χρ. Σαμαντά που τραγούδησαν μαζί με όλους τους παραβρισκόμενους.

Την εκδήλωση παρουσίασε με άψογο τρόπο το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ροζαλία Γαβριηλίδου.


Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τα βιβλιοπωλεία "Κράλλη", "Πουλιάκη" και "Τουφεξή", τον ποιητή Τάκη Γκόντη και τα μέλη του, Δημήτρη Ευαγγελίδη και Ευάγγελο Τρυψιάνη, για την προσφορά βιβλίων τους στις μαθήτριες και τους μαθητές που διακρίθηκαν.
Τις φωτογραφίες της εκδήλωσης τις πήραμε από εδώ:



1 σχόλιο:

~reflection~ είπε...

Υπέροχο εγχείρημα, όπως κάθε εγχείρημα που εμπλέκει τους μαθητές στις δημιουργικές διαδικασίες.
Το δημόσιο βήμα-πέρα από τους επίσημους κάθε φορά καλεσμένους- οφείλει να δίνεται λίγο παραπάνω στους νέους Δημιουργούς, ώστε να υπερκαλύπτουν με το στίγμα τους ακόμη και το δικό μας ίχνος, που μέσα στο μοτίβο του Νέου Κόσμου μοιάζει να συνεργάζεται με τη σιωπηρή καθημερινότητα, ενώ οι μαθητές έχουν το νέο αίμα και τις νέες ιδέες για θέματα που μας καίνε, όπως η οικονομική ανέχεια, ανεργία, προσφυγικό, κλειστά σύνορα, ομιχλώδες τοπίο στην ανάπτυξη..και τόσα άλλα..


Με εκτίμηση
Παυλίδου Κάκια