Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Επιτυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου "Αρχαία Μακεδονία" στον Βόλο

Από το ρεπορτάζ για την εκδήλωση που δημοσίευσε 
η καθημερινή εφημερίδα "Η Θεσσαλία" του Βόλου

Επιτυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου 
"Αρχαία Μακεδονία" στον Βόλο

Ιδιαίτερα επιτυχημένη υπήρξε η βιβλιοπαρουσίαση της "Αρχαίας Μακεδονίας" που πραγματοποιήθηκε την 1-4-2013 στον χώρο του "Μεταξουργείου" της Ν. Ιωνίας του Βόλου και οργανώθηκε από τον Σύλλογο Μακεδόνων Βόλου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Καλτσογιάννης (ο οποίος, αξίζει να σημειωθεί, ότι παρέμεινε μέχρι το τέλος της εκδήλωσης), ιερωμένοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Πολιτιστικών Σωματείων, καθώς και ένα θαυμάσιο κοινό που παρακολούθησε με προσήλωση τα όσα αναφέρθηκαν. Παραθέτω στην συνέχεια το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Η Θεσσαλία". Ανάλογο ρεπορτάζ δημοσίευσε και η άλλη καθημερινή εφημερίδα του Βόλου "Ταχυδρόμος".
ΔΕΕ

 
Εφημ. "Η Θεσσαλία" Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ Μακεδόνων Βόλου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, παρουσίασε το βιβλίο του Δημήτρη Ευαγγελίδη “Αρχαία Μακεδονία - Εθνολογία, Αρχαιολογία, Ιστορία” χθες το απόγευμα στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία. 

Σύμφωνα με τη γραμματέα του Συλλόγου κ. Άννα Κωστίκα η επιλογή του συγκεκριμένου βιβλίου έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Συλλόγου και επειδή τα όσα εκφράζει σε αυτό ο συγγραφέας του, άπτονται των ενδιαφερόντων των μελών του Συλλόγου. 

Μιλώντας στη «Θ» ο συγγραφέας Δημήτρης Ευαγγελίδης είπε πως το συγκεκριμένο βιβλίο «δεν είναι ένα ακόμα βιβλίο για τη Μακεδονία, αλλά ένα άλλο βιβλίο και αυτό γιατί είναι μικρό, εύχρηστο, συνοπτικό και οικονομικό σε σχέση με τα ογκώδη και πανάκριβα συγγράμματα που κυκλοφορούν συνήθως. Στόχος του είναι να ξαναθυμηθεί ο αναγνώστης στοιχεία και δεδομένα που αφορούν στην αρχαία Μακεδονία, αλλά και να μάθει πληροφορίες σχετικά με την νεότερη ιστορική και αρχαιολογική έρευνα». 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Ινφογνώμων” με εκδότη τον κ. Σάββα Καλεντερίδη, ο οποίος είπε σχετικά πως προχώρησε στη συγκεκριμένη έκδοση όταν διαπίστωσε πως έχει να κάνει με τη μελέτη ενός πολύ σοβαρού και σημαντικού εθνολόγου και πως ετοιμάζεται και η αγγλική του έκδοση μετά και τη δήλωση του σπουδαίου ιστορικού, αρχαιολόγου και καθηγητή του Παν/μίου Μπέρκλεϊ Στέφανου Μίλλερ, πως πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές και συστηματικές εργασίες που έγιναν για τη Μακεδονία τα τελευταία χρόνια και πως θα πρέπει να μεταφραστεί ως αντίδοτο στις πείσμονες προσπάθειες γνωστών κύκλων σε ό,τι αφορά στην ιστορική αλλοίωση του Μακεδονικού.

Ρεπορτάζ: Δανάη Πίκουλα



Δεν υπάρχουν σχόλια: