Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Εκδήλωση 20-1-2024



Πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 20-1-2024 στην αίθουσα του παλιού Παρθεναγωγείου, η εκδήλωση παρουσίασης του πρόσφατου βιβλίου του Δημ. Ευαγγελίδη "Η ΕΔΕΣΣΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ", το οποίο εκδόθηκε από τον Δήμο Έδεσσας σε συνεργασία με τις Εκδόσεις "Μπαρμπουνάκης" και την χορηγία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνου Τασούλα.
Μετά το καλωσόρισμα του Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου "Βιβλιόφιλοι Έδεσσας" κ. Τρύφωνα Ούρδα και τον σύντομο πρόλογο της κας Δέσποινας Τσεχελίδου, Γραμματέα του Δ.Σ. του Συλλόγου η οποία είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης, ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου από τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Ιωάννη Παπαλαζάρου. Ακολούθως ο κ. Ευαγγελίδης αναφέρθηκε στο βιβλίο, με ιδιαίτερες αναφορές στο ζήτημα της αμφισβήτησης της υπάρχουσας ταύτισης Βεργίνα=Αιγές.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Πέλλας κ. Διονύσιος Σταμενίτης, ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και νυν Βουλευτής Πέλλας κ. Γεώργιος Καρασμάνης, ο Βουλευτής Πέλλας κ. Βασίλειος Βασιλειάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής,   οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Έδεσσας Ελένη Λαζάρου, Ιωάννης Τσακίρης, Ευάγγελος Τρυψιάνης, ο πρώην Δήμαρχος Έδεσσας κος Δημήτρης Γιάννου (η υλοποίηση της έκδοσης του παρόντος έργου ξεκίνησε με την παρότρυνσή του), καθώς και οι εκπρόσωποι του Στρατηγού-Διοικητή της ΙΙ Μεραρχίας και του Δντη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας. 
Σημαντική ήταν και η παρουσία κατοίκων της πόλης μας, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, που ενδιαφέρονται για την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Έδεσσας, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια: