Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Ξενιτεμένοι Μακεδόνες Έλληνες και Ελληνίδες (5)



Η Μαίρη Αλιμπάκη κατάγεται από το χωριό Άγρας της Έδεσσας. Έζησε 3 χρόνια με τους γονείς της στο Esslingen κοντά στην Στουτγάρδη της Γερμανίας, πριν μεταναστεύσουν στην Αυστραλία όπου έφθασε σε ηλικία 11 ετών. Πήρε πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ στις Κοινωνικές Επιστήμες, Γεωγραφία και Εμπόριο και διπλώματα γλωσσομάθειας στην Ελληνική, Γερμανική και την Πολωνική γλώσσα.
Είναι πιστοποιημένη στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας της Αυστραλίας και διδάσκει 27 χρόνια, από τα οποία τα 5 πρώτα χρόνια στην Δευτεροβάθμια (δίδασκε Ιστορία, Γεωγραφία, Ελληνικά και Γερμανικά) και στην συνέχεια στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μέχρι σήμερα.
Ζει στο Σίδνεϋ (όπως και ο αδελφός της Αντώνης Αλιμπάκης),  είναι παντρεμένη με τον πολωνικής καταγωγής Bogumil Tatara και έχουν δύο κόρες την Καρολίνα και την Κατερίνα. 
Αγωνίζεται με κάθε τρόπο για την υπόθεση της Μακεδονίας, την οποία προβάλλει σε κάθε ευκαιρία.
Ως δραστήριο μέλος του Συλλόγου Ελληνοαυστραλών Εκπαιδευτικών (Australian Hellenic Educators' Association) προγραμματίζει πολυήμερη επαγγελματική εκπαιδευτική εκδρομή (25 ημέρες) σε ιστορικές τοποθεσίες και περιοχές της Μακεδονίας για το 2020 με τον τίτλο "Στα βήματα του Μ. Αλεξάνδρου".
Εμείς ευχόμαστε ένα μεγάλο "Εύγε" και κάθε επιτυχία στις προσπάθειές της!
ΔΕΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: